Boeren die kiezen voor een biologische aanpak worden plots geconfronteerd met een stortvloed aan regels, inspecties en checklists.
Nieuws

Op uitnodiging van de Provincie West-Vlaanderen bouwde Wervel een inspirerende uitwisselingsdag op rond PGS.

Rechtstreeks van bij de boer kopen voelt goed. Maar is lokaal ook duurzaam en gezond?

Op 14 mei gingen we op bezoek bij Bioboer Jarno. Jarno nam ons mee op zijn biologische boerderij. We delen vijf geleerde lessen:

Op 3 mei stelde de Cerrado-werkgroep prachtige schilderijen ten toon in de Sint-Michiel Vredeskerk.
Duurzame voedselproductie en -consumptie. Dat is de rode draad in de vierde Zero Waste Week.
Op 26 april gingen we op bezoek bij Het Nijwsolkje. Tom en Ann namen ons mee op hun zorgboerderij. We delen vijf geleerde lessen:
De voorbije weken passeerde het ene na het andere PFAS in eierenverhaal op sociale media.
Op 5 april gingen we op bezoek bij t Goed ter Heule. Justine en Wieland namen ons mee op hun biologische landbouwbedrijf.
Op 22 maart gingen we naar De Kleinaart. Boer Jon nam ons mee op zijn bioboerderij. We delen vijf geleerde lessen.
Genetisch gemodificeerd voedsel zou ongetest en zonder etiket op onze velden en borden terecht kunnen komen.
In februari willen we zoveel mogelijk mensen aanzetten hun aankopen een maand lang in de korte keten te doen.