Ga naar de inhoud

Luc Vankrunkelsven vertrok 17 augustus op Cerrado-rondreis in Brazilië. Bedroefd moeten we meedelen dat het ook zijn allerlaatste levensreis werd. Luc ging van ons heen in Brazilië op 15 september 2023, de dag waarop hij normaal naar huis zou terugkeren. 

Ondanks zijn verzwakte gezondheid vertrok Luc met veel vastberadenheid en strijdlust. Het was bewonderenswaardig en pakkend. Zijn reisgezellen getuigen: “Luc bracht ook tijdens deze laatste reis weer heel wat mensen bij elkaar. Hij was een man van verbinding en werd er op handen gedragen. Iemand die zonder te veel woorden – want zo was hij – bij iedereen een diepe indruk naliet.” 

Op de woorden van Herman Verbeek, één van Lucs grote inspiratoren, nemen we afscheid van een groot man, vriend, oud-collega, pionier, strijder, Brazilofiel en bovenal Wervelaar van het eerste uur. We zijn met onze gedachten bij zijn familie en al zijn dierbaren. 

Ga 
tot de einden der aarde
tot het uiterste 
daar zal liefde zijn
Ga

Rust zacht Luc
Het was een eer je te mogen kennen en met je samen te werken.
We zullen je erfenis koesteren en je missie verderzetten.  

Eerbetoon

Zondag 22 oktober wordt een dag vol eerbetoon aan Luc Vankrunkelsven. Dan nemen we met de agro-ecologische beweging van Wervel, Viva Cerrado en Boerenforum afscheid in de Abdij van Averbode. In de voormiddag blikken we tijdens een stemmig herdenkingsmoment terug op wie Luc was en op zijn verwezenlijkingen. Na een eenvoudige maaltijd staan we in de namiddag stil bij hoe Luc’s woorden doorklinken in de wereld en hoe wij samen zijn boodschap van hoop en herstel – waar zijn laatste boek over gaat – verder kunnen zetten.

Programma

  • 10.30 u – Start herdenkingsmoment
  • 12.00 u – Pauze met broodje
  • 13.00 u – Reflectie: Hoe dragen we Luc’s erfenis verder uit?
  • 15.00 u – Napraten

Praktisch

  • Geef een seintje via info@wervel.be.
  • Kan je niet de hele dag komen? Sluit gerust aan in voor- of namiddag.
  • Locatie: zaal Limburg van de Abdij van Averbode
  • Adres: Abdijstraat 1 – Scherpenheuvel-Zichem).
  • Parkeren: via parking 1 (aan taverne ‘Het Moment’).

Inschrijven en vragen?

Om zaalcapaciteit en aantal broodjes te kunnen inschatten, vragen wij je aanwezigheid te bevestigen via info@wervel.be. Daar kan je ook terecht met vragen.