Ga naar de inhoud

Samen denken en doen

Wervel streeft naar een gezond en eerlijk voedselsysteem. Dat doen we niet alleen. Maar samen met iedereen die zich vragen stelt bij het landbouw- en voedselsysteem van vandaag. Wil jij beter weten waar ons voedsel vandaan komt, hoe de boerenstiel eruit ziet, hoe herstellende landbouw mogelijk is? Of steek je graag zelf de handen uit de mouwen?

Laat je inspireren, denk of doe mee. Zo draag ook jij actief bij aan een eerlijker voedselsysteem.

Word vrijwilliger

Je bent enthousiast en wil méér doen? Mee ijveren voor eerlijke voedselvoorziening, meeschrijven aan een nieuw verhaal, samen aan de kar trekken? Als vrijwilliger kan je je op allerlei manieren inzetten. Interesse? Bekijk wat je kan doen als vrijwilliger.

Word brigadist


De Landbouwbrigades vormen een netwerk tussen geëngageerde burgers en boer.inn.en. Een dag meewerken bij een boer of boerin om inzicht te krijgen in de boerenstiel en uitdagingen in de landbouw, zie jij wel zitten?

Geef je op als brigadist bij de Landbouwbrigades!


Lokaal boerentraject voor nieuwsgierige burgers

Wat vraagt het vandaag van boeren om lokaal gezond voedsel te produceren aan een eerlijke prijs? Wat zijn de uitdagingen en vraagstukken waar boeren dagelijks hun weg in moeten zoeken? En hoe kunnen we hen hier samen in ondersteunen? Ben jij hier benieuwd naar en woon je in de buurt van Antwerpen of errond? Dan is dit traject misschien iets voor jou.

Sluit je aan bij een lerend netwerk

Bij Wervel brengen we pioniers samen; mensen en organisaties die experimenteren. Het zijn boeren die proberen op een andere manier voedsel te telen, of burgers die samenwerken om zelf een rol op te nemen in de voedselvoorziening. We brengen deze mensen samen in lerende netwerken. Om van elkaar te leren, om ervaringen, ideeën en tips uit te wisselen. Om steun te vinden bij elkaar.

Samenwinkels

Over het hele land werken mensen met goesting aan een positief alternatief voor de traditionele supermarkt. Met gezond, lokaal, ecologisch en fair voedsel als doel. We noemen dit samenwinkels: een gemeenschap die voedsel in eigen handen neemt. Met het lerend netwerk brengen we deze mensen samen om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Meer weten over samenwinkels? Wat is het precies, waar zijn er al samenwinkels of ben je op zoek naar inspiratie om er zelf één te beginnen. Lees hier verder.

Roterend/regeneratief begrazen

Roterend of regeneratief begrazen is een manier voor landbouwers om herkauwers te houden op gras en te groeien in voederautonomie. Ben je boer en wil je samen met collega’s bijleren en ervaringen uitwisselen hierover? Sluit aan bij het lerend netwerk roterend begrazen. Mail naar info@wervel.be.

Meer weten over regeneratief begrazen? Lees hier verder.

Inspireer als boer

Droom jij van burgers die begrijpen wat jij doet en die mee ijveren voor jouw belangen? Laat van je horen en word één van de boeren op een Boeren aan het Woord-evenement.

Op een Boeren aan het Woord-avond ga je in gesprek met collega-boeren en met het publiek. Zo leren burgers jouw visie en ervaringen kennen. Interesse om je te laten horen? Mail naar info@wervel.be.

Vraag ons als spreker


Bij Wervel hebben we heel wat kennis en ervaring over regeneratieve of herstellende landbouw (agro-ecologie), manieren om voedsel in eigen handen te nemen (food as commons), het mondiale voedselsysteem (met specifieke kennis over de Braziliaanse Cerrado). Organiseer je een event waarbij je mensen kennis wil laten maken met (één van) deze thema’s? Mail naar naar info@wervel.be.