Een voedseldemocratie, daar kan jij ook aan meewerken. Of je nu een geïnteresseerde eter of een gepassioneerde boer bent, of je nu jong of wat ouder bent: iedereen kan een rol spelen. Door je te verdiepen in de mogelijkheden en de problemen, door te experimenteren bij je thuis of door vrijwilliger te worden bij Wervel.

Als vrijwilliger bij Wervel

Wervel zoekt hoe een gezonde voedselvoorziening er uit kan zien. We bouwen hier kennis rondom op en experimenteren.
Heb jij interesse om hier als vrijwilliger aan mee te werken, dan ben je zeker welkom. Of je nu graag tussen de kookpotten staat of vertaalt, of je nu cartoons maakt of liever mensen bij elkaar brengt. Je bent welkom, voor één keer, of voor meer.

Kom naar onze activiteiten

Wervel organiseert regelmatig activiteiten.
Filmavonden, debatten, workshops en boerderij bezoeken.

bekijk de kalender

Bij je thuis of met je organisatie

Hoe zorg je ervoor dat je zelf een positieve bijdraagt aan een eerlijke en duurzame voedselvoorziening?

  • je eet, je winkelt, je bent actief bij de voetbalgroep die jaarlijks een bbq organiseert,
  •  je werkt op een bedrijf, een ouder van drie kinderen of geld staan bij de bank
  • je studeert, je stemt, je reist

Wees bewust van de diverse petjes die je dagdagelijks op hebt. Al die diverse petjes kunnen in kleine of grote mate een impact hebben op ons voedselsysteem. Je kunt als je studeert kiezen voor een onderzoek te doen naar ecosysteemdiensten in de landbouw. Als stemgerechtigde kan je rekening houden met de programmastandpunten rondom landbouw. En als je voetbalploeg een bbq organiseert, kan je hen ervan overtuigen dat ze zich kunnen inspireren op het LEF-principe.

Ondanks alle petjes die we hebben, we kunnen niet alles van onszelf als individu verwachten.

Verbinding is essentieel. Om werkelijk iets te veranderen is het niet #DIY maar #DIT, niet Do it yourself maar Do It Together.