Ga naar de inhoud

Van 1 tot en met 19 augustus verandert het Atrium in Den Haag (Nederland) in een kleurig regenwoud voor een tentoonstelling van de neo-Amazonische kunststijl. Viva Cerrado, vrijwilligersgroep van Wervel, werkt hieraan mee. Om naast de Amazonische kunst ook te sensibiliseren rond het verhaal van de Cerrado en de tragische vernietiging van het ecosysteem. Deze …

Meewerkdag Deluxe

Wil jij graag mee op het veld staan om bij te leren over landbouw? Kom dan naar de meewerkdag Deluxe van de Landbouwbrigades, een initiatief van Wervel, Solidagro en FIAN om burgers en de landbouwers dichter bij elkaar te brengen. Het wordt een prachtige dag, met inspirerende verhalen, een kennismaking met het leven in de …

Op dinsdag 23 augustus nodigt Viva Cerrado, de Cerrado werkgroep van Wervel, je uit voor een live ontmoeting met CSA-pionier Fatima Cabral uit Brasilia. In 2016 richtte Fátima Cabral Aprospera op, een groep agro-ecologische boeren die agro-ecologie promoten. Samen onderhouden ze 21 CSA’s in hoofdstad Brasília. Iedereen is welkom voor een uitwisseling over lokale antwoorden op een wereldwijd vraagstuk.

Hoe dragen landbouwers zorg voor hun bodem? Wat is de plek van bomen in de landbouw? En waarom is het voor boer.inn.en interessant om zelf zaden te vermeerderen? Ontdek je eigen rol in de strijd voor een gezonde landbouw en schrijf je in voor het gratis traject “Proef de natuur van het boeren” van de landbouwbrigades.
Door samen met de boer op het veld te werken leer je hoe boeren in de praktijk samenwerken.

Wervelweekend – Save the date

Zin om bij te leren over ons voedselsysteem en er samen over na te denken? Hoe we kunnen werken aan een voedselsysteem dat goed is voor boeren, het klimaat én wat er op ons bord ligt? Kom dan naar het jaarlijkse Wervelweekend van vrijdag 4 tot zondag 6 november, het laatste weekend van de herfstvakantie. Je leert andere gemotiveerden kennen en samen gaan we in fijne sfeer op zoek te naar oplossingen.