Ga naar de inhoud

Bezige bijen – Landbouwbrigades

De Landbouwbrigades bouwen in Wallabieke de bijentuin verder om naar een nette, educatieve tuin met bijenvriendelijke planten. Zin om de handen uit de mouwen te steken?

Trefdag: samen de agro-ecologische zomer in

Ben jij erbij op deze trefdag, een dag vol uitwisseling en inspiratie? Samen met Boerenforum, De Landgentoten, Fian, Landbouwbrigades en Solidagro nodigen we onze vrijwilligers en sympathisanten uit voor een niet te missen trefdag in Lochristi.

Van 1 tot 20 augustus verandert het Atrium in Den Haag (Nederland) in een kleurig regenwoud voor een tentoonstelling van de neo-Amazonische kunststijl. Viva Cerrado, vrijwilligersgroep van Wervel, werkt hieraan mee. Om naast de Amazonische kunst ook te sensibiliseren rond het verhaal van de Cerrado en de tragische vernietiging van het ecosysteem.

Op dinsdag 23 augustus nodigt Viva Cerrado, de Cerrado werkgroep van Wervel, je uit voor een live ontmoeting met CSA-pionier Fatima Cabral uit Brasilia. In 2016 richtte Fátima Cabral Aprospera op, een groep agro-ecologische boeren die agro-ecologie promoten. Samen onderhouden ze 21 CSA’s in hoofdstad Brasília. Iedereen is welkom voor een uitwisseling over lokale antwoorden op een wereldwijd vraagstuk.

Wervelweekend – Save the date

Zin om bij te leren over ons voedselsysteem en er samen over na te denken? Hoe we kunnen werken aan een voedselsysteem dat goed is voor boeren, het klimaat én wat er op ons bord ligt? Kom dan naar het jaarlijkse Wervelweekend van vrijdag 4 tot zondag 6 november, het laatste weekend van de herfstvakantie. Je leert andere gemotiveerden kennen en samen gaan we in fijne sfeer op zoek te naar oplossingen.