Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

wervelweekend

wervelweekend

16 oktober 2020 @ 18:00 18 oktober 2020 @ 15:00

De toekomst van ons voedselsysteem ligt in onze handen, of daar moeten we toch voor zorgen!
Hoe maken we werk van een kwalitatief, duurzaam en eerlijk voedselsysteem? Denk samen met vrijwilligers van Wervel en geïnteresseerden na over wat we als organisatie kunnen doen: hoe kunnen onze dromen waarmaken en welke antwoorden hebben we op de uitdagingen. Geniet ondertussen van een gezellige sfeer en van ontmoeting. Inspireer anderen en laat je inspireren.We maken de plannen voor volgend jaar en kijken vooruit.

programma:

Vrijdag 16 september

Onthaal vanaf 18u
samen eten vanaf 19u
welkomstwoord om 20u
muziekoptreden om 20u30

zaterdag 17 september
ontbijt vanaf 8u


inhoudelijke verdieping: Voedsel in 2021 vanaf 9u
Het voedselsysteem staat voor heel wat uitdagingen. Aan de hand van het concept van de donut-economie bekijken we wat mogelijkheden zijn om tot een democratisch en eerlijk voedselsysteem te komen die ecologisch herstellend en cultuur ingebed is. We verkennen de mogelijkheden om voedsel in eigen handen te nemen

Inspirerend verhaal van iemand die voedsel in eigen handen genomen heeft.

middagmaal vanaf 12u

Workshops in groepjes vanaf 13u30

In kleinere groepjes gaan we met de input van de ochtend aan de slag. We verkennen de thema’s die we met Wervel willen behandelen en zoeken een taal die voor ons gepast lijkt. We bekijken wat de mogelijkheden zijn om campagne’s te voeren en zetten concrete stappen.

thema’s:

  • van landbouwbeleid naar voedselbeleid: welke thema’s willen we behandelen. Welke taal willen we gebruiken ?
  • Voedsel in eigen handen: hoe brengen we boeren en burgers dichter bij elkaar en versterken we hen om een luidere stem te hebben in het voedseldebat. Hoe maken we de link tussen het lokale en het mondiale
  • naar een passende apotheose van Lunch met LEF.
    Hoe zien we Campagnewerking binnen Wervel

uitwisseling van conclusies en bedenkingen

avondmaal

ontspannende avond met spelletjes en café

zondag 18 september

ontbijt

Wervel in 2021

Vanuit de input op zaterdag maken we het op zondagvoormiddag allemaal concreet. Wat willen we in 2021 doen. Neem allemaal jullie agenda mee en we zetten de grote lijnen uit.

covid-19

Ja, we kiezen ervoor om ondanks Corona toch fysiek bijeen te komen tijdens een planningsweekend. Omdat we denken dat de beste uitwisseling toch nog steeds real life gebeurd. Natuurlijk houden we rekening met de corona-maatregelen.  

Zo zullen we tijdens de bijeenkomst onze mondmasker moeten dragen. We voorzien vanuit Wervel alcoholgel en we zullen vollop ventileren.  Iedereen zal zich moeten registeren en wie ziek is blijft thuis.

Uiteraard kan het zijn dat de omstandigheden terug wijzigen. Dat we niets anders kunnen dan het volledige weekend te annuleren. We houden je alvast op de hoogte, maar hopen het toch te kunnen door laten gaan. 

€20 – €40 plustarief: 40, gewoon tarief: 30, reducatietarief: 20 (prijs mag geen belemmering zijn: contacteer arthur@wervel.be en we bekijken mogelijkheden)

’t schipken

Kampstraat 59
Geraarsbergen, 9500

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be