Ga naar de inhoud

Weet jij wie jouw voeding produceert, waar je voeding heeft gegroeid, hoe ze is verzorgd? Ben jij hier benieuwd naar? Dan is dit traject zeker iets voor jou!

Waar moet een boer allemaal rekening mee houden? Is het vandaag nog mogelijk om als boer lokaal gezond voedsel te produceren? Hoe sluit dat aan bij bijvoorbeeld klimaatvraagstukken? Kunnen landbouw en natuur ook hand in hand gaan? En wat met dieren in de landbouw?

Veel vragen, die we ons niet altijd bewust stellen, maar die zich afspelen rondom ons op de velden en dagelijks op ons bord. Wervel nodigt je uit om deze vragen wakker te maken en actief op zoek te gaan naar antwoorden, in je directe omgeving.

In onze Lokale Boerentrajecten ga je samen met andere geïnteresseerden het veld op bij de boeren in jouw buurt. We zorgen voor een stevige basiskennis en wijzen je de weg om verder te kunnen verdiepen. Een leerweg die terug verbinding creëert tussen wat er op je bord ligt en je directe omgeving en van daaruit ruimte schept voor perspectief en verwondering.