Ga naar de inhoud
kindschuiftaan

Wervel wil de schoolmaaltijden lokaal, ecologisch en fair – kortweg LEF – maken. We kunnen dit niet zonder ouders, leerkrachten, koks en boeren. Enkele hoofdrolspelers van Lunch met LEF inspireren ons met hun bottom-up actie. We denken samen na over hoe we hun succes kunnen opschalen. Als toetje komen twee grote denkers aan bod die Lunch met LEF in het licht van de commons plaatsen. Een onmisbaar evenement met impact!

Stel je eens voor dat alle kinderen in de Gentse scholen elke dag smullen van een ‘Lunch met LEF’. Oftewel: een Lokaal, Ecologisch en Faire lunch, geteeld, verwerkt en geserveerd voor en door de omringende gemeenschap.

Dit kregen we in Gent al twee keer voor elkaar. Cindy Step (directrice), Michiel Demey (ouder), Tine Tomme (kokkin) en Benny Van de Velde (bioboer) namen de schoolmaaltijd in handen op Freinetschool de Harp. Op basis van hun succeservaring brainstormen we aan vier verschillende tafels over de mogelijkheden, de dromen en de obstakels. Doorheen de avond zorgen voorbeelden uit Quito en Tegucigalpa voor een vleugje extra inspiratie.

Ook aanwezig als sprekers:

+ Prof. Rogier De Langhe, economiefilosoof en expert in de commons. Hij legt de link met een wereldwijde beweging.
+ Michel Bauwens, icoon van de deeleconomie, en Tine Heyse, Gents schepen. Zij gaan na hoe een stad als Gent burgerparticipatie kan ondersteunen.

Onmisbaar evenement met impact.

UPDATE: lees het verslag hier.

#Commons #LunchMetLEF #Belmundo

Deze avond kadert in de reeks van het Belmundo-festival die dit jaar focust op “een andere economie” http://belmundo.org/