Ga naar de inhoud
klik door naar lunchmetlef.be en doe mee!

Een schoolreis met LEF, dat hadden we nog niet gehad. Maar geen idee is te wild voor Muzische LeerThuis De Wonderfluit uit Gent. Het kampthema was Moeder Natuur en dus vond de ploeg van kookouders het maar logisch dat er lokaal, ecologisch en fair werd gekookt tijdens de driedaagse.

Een groepje kooklustige leerlingen versterkte de ouders voor de bereiding van het Feestmaal met LEF. Kookmama Melissa is enthousiast over LEF: “Tot vorig jaar serveerden we op kamp vooral klassiekers als WAP (worst, appelmoes en patat) en boterhammen met choco. Het kampthema was dankbaar om het eens over een andere boeg te gooien. Kinderen eten best gezond als je het aantrekkellijk maakt. Bijvoorbeeld door ze mee te laten koken.”
Directeur Bart Devaere vult aan: “Alle kinderen gaan ook nog op werkbezoek bij de lokale boer. Ze steken de handen uit de mouwen én leren tegelijk ontzettend veel bij.” Over eten valt wel degelijk veel te leren. Een van de kinderen stelde oprecht de vraag: “Waarom heet dat jonge kaas? Komt dat van jonge koeien?”
Kookmama Melissa ziet het helemaal goed komen: “Gezonde alternatieven vragen wat gewenning bij veel leerlingen. Het stevige zuurdesembrood bij het ontbijt ging er wat moeilijker in dan het gangbare sponsbrood, maar de kinderen smulden des te meer van de biologische yoghurt met muesli en vers fruit.”

Ga naar www.lunchmetlef.be en maak schoolmaaltijden Lokaal, Eco & Fair