Ga naar de inhoud
Grass roots ronde-gesprek

De beweging voor ‘voedselsoevereiniteit’ groeit wereldwijd. Na de Nyeleni-wereldbijeenkomst anno 2007 in Mali, is het tijd voor een Europees vervolg. In Oostenrijk zetten we daarom met 600 mensen van 15 tot 21 augustus 2011 onze tenten op: om het grote politieke verhaal aan de concrete grassrootspraktijk te koppelen.

Samen met boeren, organisaties, lokale politici, studenten, activisten en iedereen met interesse, dompelen we ons zes dagen onder in allerlei initiatieven van korte keten, biologische landbouw, boerenmarkten, en 1001 gekende en ongekende initiatieven.

Het kan een belangrijk moment zijn voor de Europese voedselbeweging, en het is dan ook van belang dat er ook vanuit België een stevige delegatie deelneemt.

Het hangt van ons af welke kracht en impact dit Nyeleni Forum zal hebben!

Daarom deze oproep naar organisaties en geïnteresseerde deelnemers. Vanuit Vlaanderen kan een delegatie van 10 man mee. We willen er graag een gezonde mix maken van jong en oud, ervaren en enthousiast, boer en burger.

Je kan je kandidaat stellen, ten laatste op 1 maart 2011. Dat doe je door een mailtje te sturen naar luc@wervel.be. Schrijf bondig je motivatie waarom jij een plekje verdient op de bus. Pas op! Deelname aan het Nyeleni Forum is niet gratis!

Als kandidaat engageer jij je van februari tot het najaar voor het voorbereidings- en opvolgingsproces.

Enkele data om nu al te noteren:

1. 23 februari, Gent: een info-avond over voedselsoevereiniteit, georganiseerd door JNM, Wervel en Via Campesina

2. 4 maart, Brussel, Mundo B, eerste bijeenkomst met de kandidaten.

3. 17 juni, Gent, benefiet-avond met bijeenkomst van de deelnemers en sympathisanten uit de netwerken.

4. 15-22 augustus: Nyeleni-Europe, reis inbegrepen.

5. 16 oktober, Wereldvoedseldag: opvolgingsactie.

Contact Nyeleni forum:

luc@wervel.be