Ga naar de inhoud
Boerenforum

Welkom op het Boerenforum! Net zoals tijdens de eerste, succesvolle editie van het boerenforum, gaan we dieper in op hete hangijzers die de boerenwereld beroeren. Weliswaar met een alternatieve bril. Naar aanleiding van 25 jaar Wervel kent dit Boerenforum een culinaire uitsmijter met varken aan’t spit. Klik verder voor het programma en praktische informatie.

 

 

Op het Boerenforum gaat het over boerenpraktijken en boerenthema’s. We willen de ontmoeting organiseren tussen professionele boeren en boeren in bijberoep, tussen thuisverkopers en contractwerkers, tussen biotelers en kleine verwerkers, tussen landbouwactivisten en landloze boeren, met boeren in opleiding en andere producenten in spe.

Op het programma (onder voorbehoud):

13-14 uur: onthaal op de centrale plaats van de Martenshoeve en welkomstwoord

14-15.30 uur: parallelle forumgesprekken

De toegang tot grond en de herziening van de pachtwet met Esmeralda Borgo (Bioforum), Koen Dhoore (Landwijzer), Tom Kockx (De Landgenoten) en Leen Laenens (moderator, VELT), in gesprek met de deelnemers

De instandhoudingsdoelstellingen (IHD): is er een brug te slaan tussen landbouw en natuur, met getuigenissen door Jos Declerq (De Natlandhoeve), Annelies Marchand (De Vierklaver), Dirk Cuveliers (Regionale Landschappen), Chris Steenwegen (Wervel, moderator), in gesprek met de deelnemers

15.30-16.30uur: pauze met bar, infostandjes, rondleiding op het bedrijf

16.30-17.30uur: plenair forum

Autonomie in de afzet en prijsvorming,met Luc Hollands (Flemish Milk Board), Ludo Dobbels (Farming for Food), in gesprek met de deelnemers.

17.30-18.00 uur: slot, terugblik op de dag, vooruitblik op de toekomst, door Tijs Boelens (De Groentelaar, Boerenforum)

18-21 uur: avondprogramma naar aanleiding van 25 jaar Wervel, met varken aan het spit of een vegetarisch alternatief. Voor deelname aan het avondprogramma wordt een bijdrage gevraagd van 15 euro en is inschrijven verplicht!

Voor updates van het programma en meer informatie: zie https://boerenforum.wordpress.com/

Praktisch:

  • Wanneer: Zaterdag 9 mei van 13u tot 21u

  • Waar: Boerderij ‘De Martenshoeve’, Laagbulsstraat 1, 3570 Alken

  • Inschrijven voor het boerenforum is wenselijk via boerenforum@gmail.com. Aan deelnemers vragen we een vrije bijdrage in de kosten op de dag zelf.

  • Inschrijven voor varken aan’t spit is verplicht via boerenforum@gmail.com, uiterlijk tegen 2 mei 2015. De prijs bedraagt 15 en dient vooraf betaald te worden op rekeningnummerBE97 5230 8030 3749

Het Boerenforum is een initiatief van: