Ga naar de inhoud
Philippe actief op Wervelkantoor

 

Wervel wordt gedragen door vrijwilligers. Sommige daarvan werken bij ons op kantoor. Eén van hen is Philippe Bruneel.

Een kennismaking:

 

 

 

 

Hoe kwam ik in contact met Wervel?

Ik heb meerdere jaren als vrijwilliger gewerkt. Eerst in Gent in de kringloopwinkel en daarna in Brussel bij Spullenhulp. Het ging om manueel werk. Via Het Punt, een steunpunt voor vrijwillerswerk in Brussel, zag ik een vacature voor vertaalwerk bij Wervel. Daar heb ik voor gesolliciteerd en ik heb de kans gekregen om vertaalwerk te doen. Voor mij is het belangrijk dat het om een regelmatige opdracht gaat zodat ik structuur in mijn leven kan behouden.

Wat motiveert mij om mij in te zetten voor Wervel?

Het is een zinvolle activiteit. De teksten die ik vertaal, zetten mij aan om na te denken over thema’s zoals landbouw, milieu, economie. Het is een goede kans om anderen te leren kennen en samen te werken. Zo kan ik mijn ervaring inzetten en “blijven meedraaien”.

Hoe belangrijk is Wervel voor mij als consument?

Ik eet weinig rood vlees, en sowieso tracht ik niet te veel vlees te eten, en meer groenten. Ook uit financiële overwegingen, koop ik veel diepvries, omdat ik dan als alleenstaande beter de porties kan afwegen en minder moet weggooien. Toch wil ik open zijn voor de kritische meningen van anderen, maar noch bij de slager, noch bij de Bioshop, noch bij de Wereldwinkel zal je me vaak tegen het lijf lopen. Mocht ik het breder hebben, dan zou dat anders zijn.

Hoe blik ik terug en vooruit op mijn engagement bij Wervel?

Dankzij Wervel ben ik overgestapt van manueel vrijwilligerswerk naar vertaalwerk, waarbij ik computer en internet intensief gebruik. In de toekomst hoop ik meer tijd vrij te kunnen maken voor Wervel om mij meer te kunnen inzetten. Ik kijk ernaar uit om te focussen op specifieke onderwerpen, zoals landbouwbeleid, omdat dit aansluit op wat ik vroeger deed in mijn leven. Ook agroforestry interesseert me sterk.

Bekijk de huidigevacatures op wervel.be/vrijwilligersvacatures