Ga naar de inhoud

Ben jij erbij op deze trefdag, een dag vol uitwisseling en inspiratie? Samen met Boerenforum, De Landgentoten, Fian, Landbouwbrigades en Solidagro nodigen we gemotiveerden en sympathisanten uit voor een niet te missen trefdag op zaterdag 2 juli in Lochristi.

Het thema van de dag is dan ook “een brede beweging voor agro-ecologie”. We brengen onze achterban samen voor een dag vol boeiende activiteiten en heel wat momenten om te netwerken met andere, gelijkgezinde agro-ecologische enthousiastelingen.

De trefdag is bijna volzet. Inschrijven kan nog tot 26 juni.

Waarom?

We zijn er zeker van dat vrijwilligers en sympathisanten van Boerenforum, De Landgenoten, FIAN, Landbouwbrigades, Solidagro of Wervel elkaar veel te vertellen hebben.

Er valt nog zoveel te ontdekken over agro-ecologie.
We geloven in het belang van de inbreng van onze achterban om onze weg uit te stippelen.
We vinden dat het soms ook een beetje feest mag zijn.

Voor wie?

Alle vrijwilligers en sympathisanten van Boerenforum, DeLandgenoten, FIAN, Landbouwbrigades, Solidagro of Wervel zijn welkom op de trefdag. Actieve en minder actieve vrijwilligers, toekomstige vrijwilligers, voorstanders van agro-ecologische principes,…

We maken allemaal deel uit van een brede beweging voor agro-ecologie. Door elkaar beter te leren kennen komen we te weten hoe we elkaar kunnen versterken.

Waar?

We worden ontvangen door Linda en Alex van CSA-boerderij Rawijs, in de Koning Albertlaan 101 in Lochristi. Bereikbaar met de bus vanuit Gent en Lokeren.

Kom je met de auto en heb je nog plaats vrij? Klik hier om je rit te registreren. Dan kunnen anderen met je carpoolen.

Programma

10:30 – Welkom voor een kopje koffie en kennismaking.
11:00 – Het veld op. We trekken het veld op met boer Alex van CSA-boerderij Rawijs. Koen D’Hoore van Landwijzer vertelt ons onderweg meer over de principes en de kracht van agro-ecologie.
13:00 – Lunch. We leren elkaar wat beter kennen. Lekker biologisch broodje krijg je erbij.
14:15 – Speeddate. Leer op 15 minuten onze organisaties kennen. We leggen kort uit waar we voor staan, wat de doen, hoe we dat doen en wat onze vrijwilligers voor ons betekenen.
15:15 – Neem deel aan één van onze workshops:

Optie 1 – Workshop DENK
Waar willen we dat onze agro-ecologische beweging in 2050 staat? Hoe kunnen we dit verwezenlijken? Wat kunnen onze organisaties samen dat ze apart niet kunnen? Denk mee met Ineke van Wervel, en Evert van De Landgenoten.

Optie 2 – Workshop DOE
Wil je meehelpen op het veld? Vervoeg de Landbouwbrigades en steek de handen uit de mouwen met boer Alex, en Rebekka van Solidagro.

Optie 3 – Workshop LUISTER
Fian, De Landgenoten en Voedsel Anders publiceerden recent beleidsaanbevelingen voor een betere toegang tot grond voor agro-ecologische boer(inn)en. Petra van De Landgenoten licht deze nota toe. Daarna nodigt Kristel van Fian en Boerenforum je uit om mee nadenken over hoe we deze notakunnen benutten om het beleid te beïnvloeden.

16:15 – Afsluitend hapje & drankje

Doe mee