Ga naar de inhoud

Wil jij graag mee op het veld staan om bij te leren over landbouw? Kom dan naar de meewerkdag Deluxe van de Landbouwbrigades, een initiatief van Wervel, Solidagro en FIAN om burgers en de landbouwers dichter bij elkaar te brengen.

Het wordt een prachtige dag, met inspirerende verhalen, een kennismaking met het leven in de bodem en gezellige gesprekken tijdens het werken op het veld.

We sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd en een kampvuur. Wie wil kan zijn tent meenemen en ter plekke overnachten!

Waar? Bioboerderij ‘t Uilenbos, Eksaardsedam 40, 9180 Moerbeke

Op het programma:

10u: aankomst met koffie en thee
10u30: Ludi Soli, spel over de bodem
13u: lunch
14u: meewerkmoment op het veld
16u: instructiemoment Ludi Soli of wandeling in de buurt (wat je wil)
18u: BBQ
19u30: verhalenverteller Don Fabulist rond een kampvuur

Over Het uilenbos


’t Uilenbos is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf in Moerbeke-Waas, opgericht in 2005.
Het bedrijfje bewerkt momenteel een 6tal hectare land, en wordt gerund door Mich en Bé met bijzonder veel hulp van seizoensmedewerkers, stagiairs, hulpboeren, zelfstandige medewerkers, en last but not least groente-en fruitabonnees, voedselteams en thuisverkoopklanten zonder wie het uilenbos niet stilletjes zou groeien

Over Don Fabulist

Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest, Don Fabulist, is een eigengereide en doorwinterde verteller die de oude tradities koestert.
Doorleefd en met een grillige lichaamstaal vertelt hij oersagen, legenden, mythen, sprookjes en sproken, maar ook eigen poëtische vertelsels. In een alchimie van woorden wekt hij de wonderlijke verhalen van verdoemde schrijvers tot leven. Met gebronsde stem zingt hij vergeten balladen die hij dikwijls in de geheime zwerverstaal, het Bargoens, ten berde brengt.
Voor Don blijft het vertellen en het verhalend zingen een rauwe queeste naar de ongekunstelde stem van de ziel. Het woord is voor hem het vehikel naar het verborgene. Vertellingen hebben zekerheden te vergruizelen, opdat de toehoorder op zichzelf teruggeworpen zou worden.

Over ludi soli

Tijdens deze activiteit speel je een spel over bodembiota en het functioneren van de bodem: Ludi Soli. Ludi Soli is een serious game om de verschillende oorzaak-gevolg relaties in het bodemsysteem te begrijpen en hoe collectieve keuzes deze kunnen beïnvloeden. Het is bedoeld om het complexe leven, de chemie en de fysica van de bodem te illustreren. Het is een geweldig educatief instrument voor mensen van alle leeftijden!

Voor wie

Ben je gewoon benieuwd hoe agro-ecologische landbouw er uit ziet?
Wil je de boerenlandbouw een hart onder de riem steken en ben je op zoek naar mensen om uit te wisselen over problemen en oplossingen in het voedselsysteem?
Dan ben je zeker welkom!

Hoe geraak je er?


We plannen samen te fietsen vanaf Lokeren station, eens ingeschreven kreeg je meer info hierover.

Over de landbouwbrigades

De Landbouwbrigades vormen een open netwerk om verbinding te creëren tussen geëngageerde burgers en boer.inn.en. Brigadisten organiseren zich via meewerkdagen en acties. Zo leren ze uit de praktijk over boerenlandbouw en ijveren ze mee met de boer.inn.en om ons voedselsysteem te transformeren

Locatie

wervel-hq