Ga naar de inhoud
Image
De meter van de ‘Week van de Smaak’, Lut De Clercq, is donderdag 22 november te gast bij het sociaal en ecologisch fietsproject Velo te Leuven.

 

Het bezoek kadert in de samenwerking van Wervel met diverse ‘smaakpartners’ in Vlaanderen: Alma-Leuven, Universitaire ziekenhuizen Leuven, Velo Leuven, Jeugdherberg De Ploate en Marien Ecologisch Centrum te Oostende en de Dobbelhoeve te Schilde.

Velo werd als persmoment uitgekozen, omwille van het belang van gezond voedsel bij mensen met beperkte financiële mogelijkheden. Bij Velo zijn dat vooral jongeren uit het deeltijds beroepssecundair onderwijs en erkende politiek vluchtelingen.

De mensen van Velo maken donderdag vanaf 10u30 soep vanuit een recept van Lut De Clercq. Om 12u30 komt de meter van de ‘Week van de Smaak’ zelf met Wervelaars en andere geïnteresseerden de soep degusteren. Meteen is het de lancering van een soepproject bij Velo. Vanaf deze eerste soepmaaltijd worden de Wervelsoepkommen gebruikt met de slogan: “Denk globaal, eet lokaal”. De groenten worden dan ook betrokken uit projecten van de streek.

De pers is donderdag 22 november 2007 welkom vanaf 12u.:Velo, Minderbroederstraat 12, blok u, 3000 Leuven

Telefonisch contact op donderdag 22 november: Katrien Van Oost: 0485938042