Ga naar de inhoud

De Braziliaanse Cerrado wordt massaal ontbost door industriële landbouwpraktijken. De volkeren kreunen onder het gif van sojaplantages voor Europa. Maar er is een alternatief: agro-ecologie. Wervelvrijwilliger Luc Vankrunkelsven schreef het boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’ en Louise Amand maakte de documentaire ‘Pé na terra’ over de Cerrado en de hoop op herstel door agro-ecologie. In oktober en november worden het boek en de documentaire op verschillende locaties aan je voorgesteld, met aansluitend debat. Bekijk hier waar en wanneer.

Waar en wanneer?

 • 7/10 – In het kader van de ‘Veertiendaagse van de solidariteit‘ met globaal thema ‘waardig werk voor iedereen’. Voorstelling van de kortfilm van Louise Amand (“Voeten op aarde”) over agro-ecologie in de Cerrado. Agro-ecologie is ook een nieuwe, inspirerende richting in Europa. Aansluitend wordt het boek van Luc Vankrunkelsven, ‘Een wereld van verdoken slavernij’, gelanceerd.
  Samenwerking tussen Wervel en Oxfam-Wereldwinkel Brussel.
  Om 19u30 in Forum, Muggenstraat 4, 1000 Brussel
 • 12/10 – Luc Vankrunkelsven begeleidt een avond rond agroforestry, o.a. met de film ‘Voeten op de grond’ van Louise Amand.
  Om 20u in theaterzaal Hemelhoeve. Gemeentepark Brasschaat, Azalealaan 1.
 • 13/10 – Een avond van CIMIC vzw. i.s.m. Fairwork Belgium over ‘zwartwerk’. Debat n.a.v. het boek van Luc Vankrunkelsven: ‘Een wereld van verdoken slavernij’.
  Om 19u30 in House of Compassion, Begijnhofkerk Brussel.
 • 19/10 – Louis De Bruyn en Luc Vankrunkelsven over het boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’, gevolgd door de film van Louise Amand.
  Om 13u30 in Peperfabriek, Breughelstraat 31, Antwerpen
 • 28/10 – Lancering boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’. Sprekers: Louis De Bruyn, Erik Nobels (Omgevingsfilosofie) en Luc Vankrunkelsven (auteur)
  Om 19u30 Boekhandel De Zondvloed, Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, Mechelen.
 • 22/11 – Lancering boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’, vertoning documentaire van Louise Amand.
  Om 19u30 in Sint Michiels Centrum, Naamsestraat 57a, Leuven.