Ga naar de inhoud

Agroforestry is een techniek die bomen bewust opnieuw een plaats geeft in de landbouw, met heel wat ecologische en economische voordelen als gevolg. Er is steeds meer aandacht voor agroforestry maar er zijn ook nog heel wat barrières: regelgeving, onzekerheid over beleid, maar vooral: de mindswitch weg van specialisatie en vergroting. Daarom brengen we graag deze podcastreeks over agroforestry en voedselbossen in de aandacht.

Agroforestry en subsidies

Bert Reubens is dé agroforestry trekker die vanuit het ILVO reeds meer dan 10 jaar boslandbouw op de kaart zet. In deze podcast gaat het over verschillende boslandbouwsystemen, de toekomst van bomen en voeding, maar ook niet onbelangrijk: subsidies. Bert erkent ook de belangrijke rol van pioniers en Wervel in het timmeren aan de agroforestry-weg, waarvoor dank Bert!

Voedselbossen is een podcast van Food Forest Institute, met Louis De Jaeger als host. Een podcast over voedselbossen, permacultuur, agroecologie, bomen, groenten, noten en fruit kweken en nog veel meer. 

Bekijk hieronder een opname van de podcast over agroforestry en subsidies. De hele reeks podcasts over agroforestry van Food Forest Institute is ook rechtstreeks te beluisteren op Spotify.