Voedselteams
Voedselteams brengen een alternatief consumptiemodel in de praktijk:
- Producenten worden correct vergoed voor hun werk.
- Voeding is meer dan een noodzakelijke behoefte. Het is het resultaat van passie, visie en arbeid. Daardoor schuilt achter elk product een verhaal.
- De draagkracht van de natuur wordt gerespecteerd.
- De productie is afgestemd op de vraag en voedselverspilling wordt tegengegaan.
- De maatschappelijke impact van consumptiegedrag wordt erkend en voedselteamers nemen deze verantwoordelijkheid samen op.
Voedselteams kiest voor korte keten: we maken de afstand tussen productie en consumptie zo kort mogelijk, in fysieke afstand én in het aantal tussenstappen.
De missie van Voedselteams is om burgers en boeren te verbinden én te activeren om samen een voedselsysteem op te bouwen dat eerlijk, gezond en duurzaam is van zaadje tot bord.

Een voedselteam is een groep mensen die samen hun voedsel aankopen rechtstreeks bij de boer.