Verbinden, samenwerken en inspireren. Voeding is een mensenrecht, ecologisch en eerlijk. Dat is waar Wervel voor staat. Ingebed in het sociaal-cultureel werk gaan we voor impact en innovatieve praktijken. De coördinator van Wervel bewaakt alle facetten van onze organisatie, zowel zakelijk als inhoudelijk, werkt strategische keuzes uit maar is bovenal een teamcoach. Je enthousiasmeert, stimuleert groei en creëert eigenaarschap bij anderen. Onderschrijf jij de missie van Wervel? Heb je ervaring in projectcoördinatie en/of aansturen van een team? En vooral, heb jij goesting om er mee in te vliegen? Laat voor 26 februari iets weten.
Wervel biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief loon volgens de barema’s van het sociaal-cultureel werk. Je werkt in Brussel en er is ruimte voor flexibele uren en thuiswerk.
 

Over Wervel

Wervel ziet voeding als een mensenrecht en ijvert voor democratie in ons landbouw- en voedselsysteem. Wervel verbindt eters en boeren, verwerkers en verdelers die voedsel in eigen handen nemen, om van elkaar te leren. Samen met hen werken Wervelaars aan een voedselvoorziening die maatschappelijk eerlijk, cultureel ingebed en ecologisch herstellend is. Door innovatieve praktijken te ontwikkelen en door opgebouwde kennis te verspreiden, inspireert Wervel het debat over voedselvoorziening.

Over de functie 

Als coördinator van Wervel bewaak je vanuit een helikopterzicht alle facetten van onze organisatie. Je zorgt voor een efficiënte samenwerking en communicatie tussen alle stakeholders. Je bent aan zet om de strategische keuzes van Wervel uit te werken, samen met het team en de raad van bestuur. Als gezicht van Wervel ga je hierbij op zoek naar strategische partnerschappen, zowel op inhoudelijk als financieel vlak. Maar bovenal ben je een teamcoach die mensen kan enthousiasmeren, laten groeien en eigenaarschap creëert bij anderen.

Coördinator zijn van Wervel is een unieke kans om het roer van een warme, missiegedreven organisatie in handen te nemen, verder te schrijven aan een positief verhaal en de impact op te schalen.

Verantwoordelijkheden van de coördinator

Teamcoach: 
Je bent het aanspreekpunt voor het team van 5 collega’s. Je zorgt voor een efficiënte en warme samenwerking.
– Je volgt de voortgang van de individuele verantwoordelijkheden en groeitrajecten op. Je creëert een kader waarbinnen de medewerkers kunnen groeien en eigenaarschap voelen over hun taken en projecten.
– Je coördineert de samenwerking en communicatie tussen team en raad van bestuur. Je bereidt de raad van bestuur voor ism de voorzitter.
– Je staat in voor de Integrale Kwaliteitszorg.

Inhoudelijke coördinatie:
– Je overstijgt de dagelijkse beslommeringen en bouwt aan het Wervel van de toekomst.
– Je hebt bij voorkeur inhoudelijke expertise op vlak van duurzame landbouw en voedselsystemen of de wil om je hierin in te werken. Vanuit je functie ben je op de hoogte van relevante trends en evoluties. Je volgt nieuwe ontwikkelingen in het beleid, de academische wereld en op het veld goed op.
– Je hebt een neus voor nieuwe kansen en opportuniteiten en weet die aan te snijden in het voordeel van Wervel.
– Je weet op een participatieve en inclusieve manier de neuzen in dezelfde richting te krijgen.
– Je formuleert adviezen over de inhoudelijke toekomst van Wervel aan de raad van bestuur.

Zakelijke coördinatie:
– Je bewaakt de uitvoering van de administratieve processen.
– Je maakt de begroting op en houdt gedurende het jaar als goede huisvader de vinger aan de pols, in samenwerking met een boekhoudkantoor.
– Je coördineert lopende subsidiedossiers, in samenwerking met de medewerkers die op het project werken.
– Je zoekt actief naar nieuwe financieringskanalen. Je coördineert het schrijven van nieuwe dossiers in samenwerking met het team en de raad van bestuur.
– Je formuleert adviezen over de zakelijke toekomst van Wervel aan de raad van bestuur.

Netwerking: 
– Je bent het eerste aanspreekpunt en het gezicht van de organisatie. Je aarzelt niet om teamleden naar voren te schuiven als zij de (inhoudelijke) expert op iets zijn.
– Je bouwt een netwerk uit bij relevante stakeholders zoals overheden, partnerorganisaties, boeren, bedrijven,…
– Je neemt deel aan relevante overlegmomenten binnen het sociaal-cultureel werk en koepelorganisaties zoals de Federatie.

Profiel, ervaring en vaardigheden

– Je onderschrijft de missie en visie van Wervel.
– Je bent een echte teamspeler en coach.
– Je houdt ervan om mensen te laten groeien en in hun kracht te laten functioneren.
– Je bent een verbinder, kan enthousiasmeren en eigenaarschap creëren bij anderen.
– Je kan organiseren, plannen en coördineren.
– Je houdt ervan om opportuniteiten te spotten en hebt een proactieve en ondernemende geest.
– Je hebt ervaring in projectcoördinatie en/of aansturen van een team.
– Je hebt ervaring in organisatieontwikkeling.
– Je hebt ervaring in het aantrekken, schrijven en opvolgen van subsidiedossiers.
– Je kan budgetten beheren.
– Je staat open voor avond en weekendwerk (tweemaandelijkse Raad van Bestuur vergadering en ‘s avonds, soms events bijwonen ‘s avonds of in het weekend)
– Je bent een geboren netwerker.

Praktische details

– Contract van onbepaalde duur, met de mogelijkheid om 4/5de te werken.
– Voorziene datum indiensttreding: zo snel mogelijk.
– Competitief loon volgens de barema’s van het sociaal-cultureel werk.
– Plaats van tewerkstelling: Brussel (Mundo B).
– Er is ruimte voor flexibele uren en thuiswerk.

Hoe solliciteren? 

Stuur ten laatste 26 februari een mail naar margot@wervel.be met:

– Je CV van maximaal 2 pagina’s.
– Een motivatiebrief van maximaal 1 pagina.

De eerste ronde zal doorgaan in de week van 8 maart en de 2de ronde op 18 maart. Tot slot volgt nog een assessment. Tegen eind maart willen we de aanwerving rond hebben.

Download deze vacature .
Als je vragen hebt, neem gerust contact op met margot@wervel.be.

Geef een antwoord