Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

the polar Project

september 30 @ 20:00 23:30

Journalist-reportagemaker Jan De Deken lanceert vanavond The Polar Project, Belgiës eerste journalistieke magazine over klimaatverandering. Met grensverleggende multimediale storytelling brengt The Polar Project niet alleen de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, maar ook mogelijke oplossingen in beeld.

Samen met regisseur Thomas Ceulemans toont hij in avant-première ‘Amazones’, een documentaire over drie Braziliaanse inheemse leidsters (starring Sonia Bone Guajajara), en de strijd de ze op gevaar voor eigen leven voeren voor hun leefmilieu. Wervel hielp met advies en expertise mee aan de totstandkoming van deze storytelling.

Charlotte Van den Broeck brengt een voor deze avond geschreven gedicht, en ander werk.

Daarna nemen 4 avontuurlijke muzikanten het podium in. De Braziliaanse topper DJ Tudo (DJ Tudo e sua gente de todo lugar) zakt af naar ons land, en kruist de degens met blueslegende Roland (Van Campenhout), Steven De bruyn en Bart Maris. De vier gaven in 2012 al enkele gesmaakte concerten samen. Mis de reünie niet. Special guest is een van DJ Tudo zijn muzikale kompanen : Filipe Nader!

Afsluitend draait DJ Tudo plaatjes, en sta je met een VR-bril zelf in inheemse dorpen in het Amazonewoud en de Cerrado, in de virtual reality-documentaire ‘Amazones 360°’ (Jan De Deken, Wim Forceville, Charlotte Van den Broeck).

Een samenwerking van The Polar Project (www.polarproject.be), De Centrale, Vranckx & de Nomaden en Esperas.be, met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds


€8

de centrale

de centrale

Kraankindersstraat 2
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be