Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landbouwerfgoed en agro-ecologie in de toekomst (save the date)

19 september 2020 @ 09:30 15:00


‘t GROM en Wervel nodigen jullie uit voor deze dag waarbij je zowel ons landbouwerfgoed leert kennen, als de moderne agroecologie. Zin om mee op zoek te gaan naar deze raakvlakken tussen oud en nieuw?  

Rondleiding ‘t GROM 

Onze gids vertelt je tijdens de rondleiding meer over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod.

Buiten valt er ook heel wat te beleven. In de prachtige tuinen kan je de typische serres uit de streek, de ‘beddencultuur’, enkele historische tuinen, een insectenhotel, een bijenhal,… bekijken. De gids vertelt je meer over de architectuur van en het leven op de twee 18de eeuwse Midzeelhoeves.

The convenient truth: voedsel dat het klimaat afkoelt, is gezonder

Over de ongemakkelijke waarheid van de klimaatopwarming maakte Al Gore de gelijknamige milieudocumentaire. Maar er is ook een bijzondere hoopvolle wijsheid die we als samenleving nog veel te weinig inzien. Overal ter wereld werken pioniers hard aan een landbouw gestoeld op agro-ecologische principes. Die is in staat het klimaat af te koelen, de natuur en biodiversiteit te herstellen, het inkomen van boeren te verbeteren, en voeding te voorzien die gezonder is. Moeten we anders kijken naar koeien en bomen? Wervel neemt je mee op het hoopvolle pad van herwaardering van het bodemleven, en hoe dat onlosmakelijk verbonden blijkt met onze eigen gezondheid.

tbc

’t GROM

Midzelen 25
Sint-Katelijne-Waver, 2860 België

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be