Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

La bestia del clima & Pé na terra

16 maart 2021 @ 20:00 22:00

La Bestia Del Clima vertelt een driedelig verhaal dat de impact van de klimaatverandering op gemeenschappen uit ‘El Corridor Seco’ (Centraal-Amerika) blootlegt. Een gevoelige en artistieke kijk op hoe een stijgende voedselonzekerheid aan de grondslag ligt van vele migratiebewegingen.Bekijk hier de trailer.PE NA TERRALouise Amand – 2019
Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld

De film Pé Na Terra (vertaald: ‘met de voeten in de aarde’) trekt naar de prachtige Cerrado-streek in Brazilië. Nog meer dan in het Amazonewoud teistert de agro-industrie het gebied. Toch zijn er ook mensen die aan landbouw doen in dialoog met de natuur. Ze planten er bijvoorbeeld eetbare bossen en organiseren zich samen met burgers voor een duurzame voedselproductie. De film vertelt je dat het geen utopie is om met respect voor de natuur gezonde voeding te telen. Dat er geen waardevolle natuur in brand moet gestoken worden om in voedsel te voorzien.
Het kan, als we met zijn allen, ook in België, kiezen voor een respectvolle landbouw.

Belmundo is het jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Dit jaar is het thema ‘System Change’ of systeemsverandering aan de beurt. Een vast event op het Belmundo-festival is Cinema Belmundo. We voorzien een aanbod van documentaires die een kritische blik werpen op enkele maatschappelijke thema’s.Elke dinsdag in maart, telkens vanaf 20u00 tot 22u00, vertonen we gratis online een film in het teken van System Change. We starten telkens online met een inleiding over de film, daarna geven we je de link naar de film(s). We sluiten af nadat je de film(s) bekeek met een korte nabespreking.De volgende films staan op het programma:

2.03: Ademloos
9.03: Honeyland
23.03: Filmclub – Gezamenlijke nabespreking

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be