Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

GROND! toegang tot de bodem

november 12 @ 16:30 21:00

Vlaanderen is dicht bebouwd en de grond is schaars. Jonge boeren zoeken naar een plek om voedsel te kunnen produceren, maar het wordt steeds moeilijker want grond is schaars en erg duur. Hoe erg is de situatie vandaag en wat kan er aan gedaan worden? En zouden lokale besturen een rol kunnen spelen door hun openbare gronden ter beschikking te stellen voor duurzame landbouw?

We nodigen Anna Verhoeve (ILVO) uit om een schets te geven van de problematiek m.b.t toegang tot grond en de eventuele oplossingsrichtingen. Daarna laten we ook Steven Vanden Bussche (Apache) aan het woord. Hij zal iets vertellen over de gronden van de openbare besturen. We voorzien voldoende tijd voor vragen en gaan op het einde met alle aanwezigen in gesprek. Het geheel zal in goede banen geleid worden door Petra Tas van De Landgenoten.

De avond wordt georganiseerd door Voedsel Anders en de beleidswerkgroep van Wervel als leermoment voor inhoudelijke NGO-medewerkers.

Deze avond gaat door op 12 november om 19.00u, in zaal Aquarium van Mundo -B

De info-avond is gratis, maar het is fijn als je even laat weten dat je aanwezig zal zijn via esmeralda.borgo@voedsel-anders.be

Gratis

Voedsel Anders & werkgroep landbouwbeleid Wervel

Mundo B

Edinburgstraat, 26
Elsene, 1050 België
+ Google Maps

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be