Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fietstocht naar Appelfabriek

29 augustus 2021 @ 13:30 17:00

Ga met Wervel op bezoek bij de Appelfabriek van Michel Frisque.De appelfabriek vind je vandaag in Neerijse. De boerderij is gerestaureerd met ecologische materialen en werkt biodynamisch sinds 2015.
In de hoevewinkel kan je appelen en peren van eigen teelt kopen , maar ook groenten uit de streek en van de vroegmarkt alsook sap, stroop en appelmoes van eigen fruit.
๐Ÿšฒ๐Ÿšฒ๐ŸšฒFiets samen met Boer Michel door het natuurreservaat De Doode Bemden en bezoek zijn boomgaard.๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•Patrick Huvenne vertelt als projectverantwoordelijke over het natuurpark Brabantse Wouden die in oprichting is.We eindigen met een bezoek aan de historische boerderij van familie Frisque, waar we met een drankje eindigen.๐Ÿช๐ŸŽฏ๐ŸชPraktisch:
– vertrek aan Leuven station om 13u30
– einde rond 18u (Voor wie wil, kan -facultatief- naar Leuven terug
fietsen via het Meerdaalwoud of je kan de trein in Sint-Joris-Weert nemen).
– inschrijven via https://forms.gle/2Gt4nK8CmJcPuiqG7
– kostprijs โ‚ฌ10 vooraf over te schrijven
-in Leuven zijn bluebikes te verkrijgenWervel ijvert als beweging voor gezonde landbouw voor een agro-ecologisch voedselsysteem dat we zelf in handen nemen.
Tijdens de fietstocht komen we te weten welke kansen de natuurparken voor agro-ecologische boeren bieden , maar kijken we ook naar de valkuilen .

leuven station

MARTELARENPLEIN 20
Leuven, 3000 Belgiรซ

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be