Heb je zin om je te verdiepen in het landbouw- en voedselthema? Of wil je concrete acties voeren?
Kijk dan hier in de agenda.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Agro-ecologie vanop het veld

oktober 10 @ 09:15 17:30

Startlocatie NMBS Station Munkzwalm

We bezoeken een aantal interessante boerderijen in de Vlaamse Ardennen. De boer.in vertelt er uitgebreid over de bedrijfskeuzes en welke agro-ecologische principes zij toepassen. Via deze verhalen komen we er stapsgewijs achter wat agro-ecologie nu juist inhoudt.

Programma

In de voormiddag houden we halt bij ‘Ourobouros‘, een kleinschalig biodynamisch tuinbouwbedrijf in Zwalm, en ‘De Schapenmelkerij’ in Brakel.

Over de middag voorzien we een lunch in De Helix waarbij de bakoven wordt gestookt. We genieten er van een drankje en versgebakken brood met heerlijk beleg. En voor bij de koffie voorzien we naast wat lekkers ook enkele interessante verhalen.

In de namiddag houden we eerst halt bij de zelfplukboerderij ‘Erwtjes en Knollen’ uit Geraardsbergen om daarna te stoppen op biohoeve ‘Hof te Muizenhole‘ in Deftinge.

Voor deze volle daguitstap verzamelen we ‘s morgens vroeg om 9u15 aan het treinstation van Munkzwalm. Om 9u30 STIPT vertrekt de bus. Het einde van deze excursie is voorzien ten laatste om 17u30, opnieuw aan het treinstation van Munkzwalm.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Avansa Vlaamse Ardennen – Dender, De Helix (Departement Omgeving Vlaanderen) en Wervel met financiële ondersteuning uit het Leader project ‘360° Open Ruimte in de Vlaamse Ardennen’.

Praktisch

We verzamelen aan het station van Munkzwalm om 9u15. De bus vertrekt van daaruit om 9u30 stipt.
Dit is grotendeels een buitenactiviteit. Gelieve gepaste kledij en schoenen te voorzien.
Zorg zeker ook voor een eigen mondmasker. Een aantal dagen op voorhand krijg je extra informatie toegestuurd.

Wil je een activiteit op laten nemen in de agenda,
dat kan. Stuur ons alle info door via info@wervel.be